Aktualności

Oświadczenie w związku z wizytą Pani premier Beaty Szydło oraz ministra obrony narodowej Pana Antoniego Macierewicza

11-10-2016

Oświadczenie Lockheed Martin Corporation, Sikorsky Aircraft Corporation oraz Polskich Zakładów Lotniczych Sp. z o.o.  w związku z wizytą Pani premier Beaty Szydło oraz ministra obrony narodowej Pana Antoniego Macierewicza w Polskich Zakładach Lotniczych w Mielcu

„Jesteśmy bardzo zadowoleni, że premier polskiego rządu Pani Beata Szydło oraz minister obrony narodowej Pan Antoni Macierewicz ogłosili, iż polski rząd nabędzie śmigłowce BLACK HAWK. Zakupienie śmigłowców BLACK HAWK, produkowanych w Polsce przez polskich pracowników dla  polskich sił specjalnych zaspokoi pilne potrzeby operacyjne Wojska Polskiego i wzmocni sektor maszynowy oraz inżynieryjny polskiej gospodarki.

Jesteśmy gotowi na rozpoczęcie negocjacji i zrealizowanie kontraktu, który wzmocni dodatkowo potencjał eksportowy BLACK HAWK”.

Realizacja Ideo